Pecannotentaart

Pecannotentaart EEFSFOOD

Recept
Porties: 8
Printen
Voorbereiding
20 minuten
Kook/baktijd
30 minuten
Totaal
2 uur
Voorbereiding
20 minuten
Kook/baktijd
30 minuten
Totaal
2 uur
Deeg
  1. 210 gram zelfrijzend bakmeel + een beetje extra om in uit te rollen
  2. 110 gram roomboter, in blokjes
  3. 40 gram poedersuiker, gezeefd
  4. 1 klein ei
  5. 1/2 tl kaneel
  6. snufje zout
Vulling
  1. 200 gram pecannoten, grof gehakt
  2. 100 gram roomboter, gesmolten
  3. 100 gram bruine basterdsuiker
  4. 2 eieren
  5. 50 gram stroop (gewoon die je ook op je pannenkoek doet)
  6. 50 gram kristalsuiker
  7. 1 el bloem
  8. merg van 1 vanillestokje
Topping (optioneel)
  1. verse slagroom
  2. geroosterd amandelschaafsel
  3. kaneel
Materiaal
  1. springvorm van 22 cm met anti aanbak laag
  2. velletje bakpapier
  3. deegroller
  4. garde
Bereidingswijze
  1. Meng alle deeg ingrediënten. Als je een machine gebruikt, gebruik dan de deeghaak. Maar het kan natuurlijk ook gewoon met je handen. Eenmaal een mooie bal, duw het deeg een beetje plat en verpak dit dan in folie. Leg dit minstens 3 kwartier te rusten in de koelkast.
  2. Zet alvast de springvorm klaar met een bakpapiertje op de bodem. De randen hoeven niet per se ingevet want na het bakken laat de ring makkelijk los. Zet de oven alvast aan op 175 graden.
  3. Meng de bloem, vanille, kristalsuiker en basterdsuiker door elkaar. Kluts 2 eitjes. Smelt de boter in een steelpan (voeg dan de stroop hier aan toe).
  4. Als het deeg lang genoeg heeft gerust rol je dit uit tot een dikte van ongeveer 3 mm. Bekleed hiermee de vorm. De opstaande rand deeg moet ongeveer 3 cm zijn.
  5. Verdeel de pecannoten over de bodem van het deeg. Doe dan de eieren bij het suikermengsel, roer dit tot het klont vrij is. Voeg dan al roerend het boter/stroop mengsel toe. Blijf roeren tot een glad mengsel. Giet dit dan over de pecannoten.
  6. Zet de taart in de oven voor ongeveer 30 minuten.
  7. Laat volledig afkoelen en garneer met de slagroom, kaneel en amandelen.
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl/
Dit delen:
Geplaatst in Eef's bakkerij, Taart
Geschreven door

www.eefsfood.nl

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl