Plukbrood met mozzarella en chorizo

Recept
Serves 3
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
15 minuten
Totaal
30 minuten
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
15 minuten
Totaal
30 minuten
Ingrediënten
  1. 1 heel brood, het liefst bol en rond
  2. 1 bol mozzarella, in stukken gescheurd
  3. 5 el rode pesto
  4. 2 handjes geraspte kaas
  5. kleine ui, in halve ringen
  6. 1 handje zwarte olijven, gehalveerd
  7. 6 cm chorizo worst, in hele dunne plakjes
Bereidingswijze
  1. Zet de oven aan op 180 graden.
  2. Snij het brood 3/4de naar beneden in plakken. Draai het brood een slag en herhaal dit nog een keer zodat ik vierkantjes ontstaan van ongeveer 1 bij 1 cm.
  3. Verdeel de pesto zo goed mogelijk in de kiertjes. Het makkelijkst gaat dat als je de pesto in een kleine spuitzak doet en die random in het brood steekt en er een beetje pesto uit spuit.
  4. Verdeel dan de mozzarella, dit is vooral lekker als het in het brood smelt.
  5. Maak dan af met de chorizo, olijven, ui en de geraspte kaas.
  6. Leg het brood op een bakplaat met een bakpapiertje ertussen en schuif dit in de oven voor ongeveer 15 minuten.
  7. Heerlijk bij een kopje soep of de borrel!
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl/
Dit delen: