Blueberry-almond pancakes

Blueberry-almond pancakes EEFSFOOD

Recept
Serves 1
Printen
Voorbereiding
5 minuten
Kook/baktijd
15 minuten
Totaal
25 minuten
Voorbereiding
5 minuten
Kook/baktijd
15 minuten
Totaal
25 minuten
Ingrediënten
  1. 60 ml amandelmelk
  2. 50 gram zelfrijzend bakmeel
  3. 1 ei
  4. 1 tl vanille extract
  5. mespuntje zout
  6. 1/2 tl kaneel
  7. 1/2 tl baking soda
  8. 2 handjes blauwe bessen
  9. 2 flinke scheppen Griekse yoghurt
  10. 1 el amandelen
  11. kokossiroop (honing of maple syrup kan ook)
  12. kokosolie, om in te bakken
Bereidingswijze
  1. Kluts de melk met het eitje en de vanille extract. Voeg dan al roeren met een garde het zelfrijzend bakmeel toe. Blijf roeren tot je een mooi glad beslag hebt.
  2. Zet alvast een koekenpan op laag vuur met een theelepel kokosolie erin.
  3. Meng dan nog het zout, de kaneel en baking soda door het beslag. Je kunt hier 7 kleine pannenkoekjes van maken. 2 of 3 per keer, ligt een beetje aan hoe groot je koekenpan is. Als het beslag in de pan zit verdeel dan een paar blauwe bessen hierin. Bak op rustig vuur tot de pannenkoekjes gaar zijn. Je hoeft ze hiervoor niet per se om te draaien.
  4. Stapel de pannenkoekjes op. Schep de yoghurt daarnaast. Verdeel de overgebleven blauwe bessen en amandelen eroverheen. Maak af met flink wat siroop.
  5. Eet smakelijk!
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl/
Dit delen: