Basilicum-knoflook dressing

Recept
Printen
Voorbereiding
5 minuten
Totaal
5 minuten
Voorbereiding
5 minuten
Totaal
5 minuten
Ingrediënten
  1. 150 ml olijfolie
  2. 80 ml (noten)azijn
  3. 5 takjes basilicum, de blaadjes ervan
  4. 1 kleine sjalot, fijngesnipperd
  5. 1 flinke teen knoflook, fijn gesnipperd
  6. 1 el honing
  7. peper
  8. zout
Bereidingswijze
  1. Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in een keukenmachine.
  2. Laat dit draaien tot de basilicum fijngemalen is en het geheel een beetje groen kleurt.
  3. Giet dan al draaiend (als dat kan, en anders in delen) de olijfolie erbij. De dressing gaat als het goed is een beetje binden.
  4. Voeg nog wat peper en zout toe als je de dressing te flauw vindt.
  5. Giet het in een afsluitbaar flesje en bewaar in de koelkast. Lekker over alle salades!
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl/
Dit delen:

1 Comment

  1. Pingback: Salade van bloemkool couscous met chorizo – EEFSFOOD

Comments are closed.