Pita met spicy Garam Masala kip

Pita met spicy Garam Masala kip EEFSFOOD

Recept
Serves 1
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
5 minuten
Totaal
20 minuten
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
5 minuten
Totaal
20 minuten
Ingrediënten
  1. 2 grote pita broodjes
  2. 1 kipfilet, in blokjes
  3. 1 kleine rode ui, in halve ringen
  4. 8 middelgrote champignons, in plakjes
  5. 8 cherrytomaatjes, gehalveerd
  6. 2 handjes ijsbergsla
  7. scheutje olijfolie
  8. klein klontje boter
  9. 1/2 tl Garam masala kruiden (Johnny Boer)
  10. 1/2 tl paprikapoeder
  11. 1/2 tl chili poeder
  12. 1/2 tl zout
Sausje
  1. 2 el kwark
  2. 2 el mayonaise
  3. een paar sprietjes fijngesnipperde bieslook
  4. 1/2 teen knoflook, geperst
  5. peper
Bereidingswijze
  1. Verwarm de olie in een koekenpan en doe hier alle specerijen en het zout in zodat dit een beetje mee bakt. Voeg dan het klontje boter toe. Als dit goed heet is voeg je de kip blokjes en bak je het tot alle kip is dichtgeschroeid. Voeg dan de plakjes champignons toe en bak dit mee op middelhoog vuur.
  2. In de tussentijd bak je de pita broodjes om en om in een andere koekenpan totdat ze een beetje bruin worden. Haal ze dan uit de pan.
  3. En weer in die tussentijd maak je ook het sausje door alle ingrediënten door elkaar te roeren.
  4. Neem de sla en tomaatjes en meng dit met de helft van het sausje. Vul hiermee het grootste gedeelte van de pita broodjes en maak dan af met de kip, champignons, rode ui en nog een extra schep saus.
  5. Eet smakelijk!
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl/
Dit delen: