Perzik koeken met amandelvulling

SONY DSC

Recept
Porties: 6
Printen
Voorbereiding
20 minuten
Kook/baktijd
25 minuten
Totaal
1 uur
Voorbereiding
20 minuten
Kook/baktijd
25 minuten
Totaal
1 uur
Deeg
  1. 200 gram zelfrijzend bakmeel
  2. 125 gram koude roomboter, in blokjes + een klontje om in te vetten
  3. 100 gram kristalsuiker
  4. 25 gram vanillesuiker
  5. 1/2 ei
  6. rasp van een 1/2 citroen
  7. snufje zout
Vulling
  1. 80 gram amandelen
  2. 50 gram creme fraiche
  3. 25 gram suiker
  4. 1 el eiwit
  5. 1 tl vanille pasta (of de zaadjes van een half vanillestokje)
Topping
  1. 6 halve perziken (op siroop uit blik)
MATERIAAL
  1. metalen bakvorm voor 6 muffins
  2. keukenmachine of staafmixer met zo'n bakje eronder.
Bereidingswijze
  1. Zet de oven alvast aan op 180 graden.
  2. Maak eerst het deeg door al die ingrediënten te mengen. Dit kan in een machine of je kunt dit met de hand kneden tot een bal. Kneed niet al te lang dan wordt het deeg warm en plakkerig.
  3. Vet de vormpjes in met boter. Rol het deeg uit tot ongeveer 4 mm dik. Steek met een groot rondjes het deeg uit (6 plakjes). Ik gebruikte een bakvorm rand van 12 cm doorsnee. Verdeel deze plakken mooi in de vormpjes.
  4. Maal dan alle vulling ingrediënten fijn tot een dikke plakkerige massa en verdeel dit in 6en op de bodem van het deeg.
  5. Doe dan op elk taartje een halve perzik.
  6. Bak de taartjes in 25 a 30 minuten goudbruin.
  7. Laat ze dan zeker 5 minuten afkoelen in de vorm. Snij met een dun mesje de randjes los. Leg een afkoel rooster op de bakvorm en keer deze dan om. Als het goed gaat laten ze nu allemaal los.
  8. Heerlijk met een bolletje ijs of slagroom!
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl/
Dit delen: