Almond biscotti’s

Almond biscotti's EEFSFOOD

Recept
Porties: 16
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
40 minuten
Totaal
1 uur
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
40 minuten
Totaal
1 uur
Ingrediënten
  1. 170 gram lichte basterdsuiker
  2. 2 eieren
  3. 120 gram zelfrijzend bakmeel
  4. 100 gram patent of tarwebloem
  5. 120 gram rauwe amandelen
  6. rasp van 1 citroen
  7. 1 afgestreken tl kardemom
MATERIAAL
  1. handmixer
  2. groot scherp mes
  3. velletje bakpapier
Bereidingswijze
  1. Zet de oven aan op 160 graden.
  2. Klop de suiker luchtig samen met de eieren.
  3. Hak de amandelen in grove stukken.
  4. Voeg dan alle ingrediënten toe aan het eimengsel behalve de amandelen en mix het tot een dik beslag (dun deeg). Roer dan de amandelen er doorheen.
  5. Verdeel het deeg in 2en. Gebruik hierbij natte handen anders is het echt niet te doen.
  6. Vorm het in 2 stukken van ongeveer 10 bij 15 cm. Leg deze 2 stukken op de bakplaat met een bakpapiertje ertussen. Bak dit voor ongeveer 30 minuten Dan krijgt het een mooi lichtbruin gebakken kleurtje.
  7. Leg ze dan op een snijplank en snijd plakken van een kleine centimeter. Leg ze op hun platte zijkant terug op de bakplaat en bak dan nog ongeveer 7 minuten. Draai ze dan om en bak nog eens 7 minuten. Laat ze dan afkoelen, nu zullen ze nog krokanter worden.
  8. In een luchtdichte bak zijn ze zeker 2 weken goed te bewaren.
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl/
Dit delen: