Zelf maken: gele room

Gele room EEFSFOOD

Deze gele room is lekker maar niet de lekkerste die je ooit zal proeven. Het is vooral een makkelijke! Die eigenlijk niet kan mislukken. Tenzij je een half uur gaat staan strijken en niet oplet oplet natuurlijk. Daarom gebruik ik dit recept vooral als ik de gele room nog ga verwerken voor iets. Daar is dit recept zeer geschikt voor.

Recept
Printen
Voorbereiding
5 minuten
Kook/baktijd
10 minuten
Totaal
2 uur
Voorbereiding
5 minuten
Kook/baktijd
10 minuten
Totaal
2 uur
Ingrediënten
  1. 500 ml volle melk
  2. 130 gram kristalsuiker
  3. 40 gram maizena
  4. 2 eieren
  5. 1 groot vanillestokje
Bereidingswijze
  1. Doe de melk, (90 gr) suiker, vanillemerg en boon in een steelpan en breng dit aan de kook.
  2. Meng in de tussentijd de twee eieren met gezeefde maizena en 40 gram suiker.
  3. Haal dan het vanillestokje uit de pan en giet al roeren een beetje (ongeveer 100 ml) van de hete melk bij het eimengsel.
  4. Giet dit dan weer terug in de pan. Zet op laag tot halfhoog vuur en breng het al roerend aan de kook.
  5. Het dikt nu in, blijf roeren tot het ongeveer de dikte van vla heeft.
  6. Giet op een bord of plaatje en dek af met folie. Laat het afkoelen voordat je ermee aan de slag gaat.
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl/
Dit delen: