Linguine met kalkoen en pesto roomsaus

Linguine met kalkoen en pesto roomsaus EEFSFOOD

Recept
Serves 2
Printen
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
12 minuten
Totaal
30 minuten
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
12 minuten
Totaal
30 minuten
Ingrediënten
  1. 300 gram kalkoen, in stukjes
  2. 180 gram linguine
  3. 160 ml slagroom
  4. 3 eetlepels zelfgemaakte pesto, link naar recept staat onderaan
  5. 1 courgette, in kleine blokjes
  6. 1 sjalot, fijngesnipperd
  7. parmezaan snippers
  8. olijfolie
  9. peper
  10. zout
  11. 2 takjes basilicum
Bereidingswijze
  1. Zet een pan water op voor de pasta en breng aan de kook. Kook de linguine volgens de informatie op het pakje, dit is meestal tussen de 10 en 12 minuten.
  2. Zodra de pasta in de pan zit zet je een koekenpan of hapjespan op halfhoog vuur met een scheut olijfolie erin.
  3. Schroei de kalkoen dicht en voeg dan de sjalot en courgette toe en bak dit mee voor een minuut of vier.
  4. Voeg dan de slagroom en pesto toe. Laat het halfhoge vuur aanstaan. De saus moet in een paar minuten inkoken tot de goede dikte. Breng de saus nog extra op smaak met peper en zout.
  5. Giet de pasta af en verdeel over 2 borden. Schep de saus erop en schaaf er nog wat parmezaan overheen. Maak af met een takje basilicum. Eet smakelijk!
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl/
 
Recept voor pesto

Dit delen: