Gegrilde wilde perzik

Gegrilde wilde perzik EEFSFOOD

Recept
Serves 1
Printen
Voorbereiding
5 minuten
Kook/baktijd
10 minuten
Totaal
18 minuten
Voorbereiding
5 minuten
Kook/baktijd
10 minuten
Totaal
18 minuten
Ingrediënten
  1. 2 wilde perziken
  2. 4 el volle kwark
  3. 1 tl kokosolie
  4. 1 handje gemengde, geroosterde noten
  5. flinke scheut maple siroop
Bereidingswijze
  1. Snij de perziken in de breedte door midden en verwijder de pit. Gebruik een grill pan als je er streepjes op wil hebben en anders kun je gewoon een koekenpan gebruiken. Doe eerst de kokosolie in de pan en bak dan de perziken goudbruin.
  2. Keer ze af en toe om tijdens het bakken. Als ze klaar zijn voeg je de maple siroop toe en bak je ze nog 1 tot 2 minuten langer in.
  3. Schep de kwark op een bord en leg de perziken ernaast. Strooi dan de noten eroverheen. Giet de overgebleven maple siroop in de pan over de kwark en je heerlijke ontbijt is klaar.
Notities
  1. Het velletje kun je er makkelijk vanaf trekken na het grillen. Je kunt er ook voor kiezen om die er vooraf al vanaf te halen.
  2. Als je niet van lauwwarm houd moet je eerst de perziken laten afkoelen.
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl/
Dit delen: