Crispy courgette met geitenkaas-dip

SONY DSC

Recept
Porties: 16
Printen
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
30 minuten
Totaal
45 minuten
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
30 minuten
Totaal
45 minuten
Ingrediënten
  1. 16 schijven courgette van ongeveer 4 mm dik
  2. 10 handjes cornflakes, fijngemalen tot kruim
  3. 2 eieren
  4. 2 el bloem
  5. peper
  6. zout
  7. tl tabasco
  8. Recepten linkje voor de geitenkaas-dip staat onder dit recept
Bereidingswijze
  1. Zet de oven aan op 200 graden en leg alvast een bakpapiertje op de bakplaat.
  2. Kluts de eieren met peper, zout en de tabasco. Doe de cornflakes in een diep bord en de bloem in een schaaltje.
  3. Dip eerst de courgette in de bloem zodat daar een dun laagje van op zit. Haal het schijfje vervolgens door het geklutste ei en haal het dan door het cornflakes kruim. Haal dan nog een keer door het ei en nogmaals door de cornflakes. Leg het schijfje dan op de bakplaat. Herhaal dit met alles schijfjes courgette.
  4. Schuif de bakplaat in de oven en laat dit bakken voor 15 minuten. Draai ze dan om en bak nog eens 15 minuten. Maak in die tussentijd de geitenkaas-dip.
  5. Heerlijke snack voor bij de borrel of voor op een tafel vol met tappas.
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl/
 
Recept voor de geitenkaas-dip

Dit delen: