Snelle bladerdeeg appeltaart

Snelle bladerdeeg appeltaart EEFSFOOD

Recept
Serves 6
Printen
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
40 minuten
Totaal
55 minuten
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
40 minuten
Totaal
55 minuten
Ingrediënten
  1. 5 plakjes bladerdeeg
  2. 2 Jonagold appels, in blokjes met schil
  3. 2 medjoul dadels, ontpit en in stukjes gesneden
  4. 2 el sinaasappel marmelade
  5. 1 flinke hand rozijnen, gewassen
  6. 1 handje walnoten
  7. 1 handje pecannoten
  8. 3 el kaneel, 1 voor in de vulling, 2 voor door de slagroom
  9. 2 el rietsuiker
  10. 200 ml slagroom
  11. 3 el poedersuiker
  12. boter om de vorm mee in te vetten
  13. 3 el bloem voor het bestuiven van de vorm en aanrecht
  14. Ronde kartel vorm (24cm) met losse bodem
Bereidingswijze
  1. Zet de oven aan op 190 graden. Bestuif het aanrecht met bloem. Leg 4 plakjes bladerdeeg met een klein overlappend randje op/tegen elkaar zodat je een groot vierkant hebt van 20 bij 20 cm. Snij het 5de plakje in 4 repen en plak dit aan 2 zijkanten zodat de vierkante plak nog groter wordt. Laat het dan even liggen zodat het deeg ontdooit. Als dat eenmaal is gebeurd, druk je de overlappende randjes nog een beetje aan. Bestuif deze kant ook met bloem en rol alles nog even zachtjes aan met een deegroller.
  2. Beboter de vorm en bestuif deze daarna ook met een dun laagje bloem. Rol de deegplak om de roller, en rol deze dan weer af boven de bakvorm. Bekleed de vorm tot goed in de randjes met het deeg. Haal dan met een aardappelschilmesje de overige randjes eraf. Pak een vork en maak zoveel mogelijk gaatjes in de bodem.
  3. Doe de bodem voor 10 minuten in de voorverwarmde oven. Het randje zal een beetje naar beneden zakken maar dat is niet erg.
  4. Maak in de tussentijd de vulling door de appel, dadels, marmelade, noten, suiker en rozijnen te mengen met elkaar.
  5. Haal de taartbodem uit de oven en doe de vulling binnen de opstaande randjes erop. Zet de taart voor nog 30 minuten terug in de oven. Klop in de tussentijd de slagroom op met de poedersuiker en kaneel.
  6. Laat de taart minstens een half uurtje afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Hij is dan iets steviger geworden en je slagroom smelt er niet gelijk vanaf als je dat erop doet.
  7. Heel fijn taartje om als toetje te eten! Geniet!
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl/
Dit delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *