Wentelteefjes met appel

Wentelteefjes met appel EEFSFOOD

Recept
Serves 2
Printen
Voorbereiding
5 minuten
Kook/baktijd
12 minuten
Totaal
20 minuten
Voorbereiding
5 minuten
Kook/baktijd
12 minuten
Totaal
20 minuten
Ingrediënten
  1. 4 dikke (1,5 cm) plakken brood naar keuze, handig om een brood te kopen die je zelf kunt snijden.
  2. 200 ml amandelmelk
  3. 2 eieren
  4. 2 tl kaneel
  5. 1 tl vanille extract
  6. mespuntje zout
  7. 2 zurige appels (bijvoorbeeld goudrenet)
  8. 1 flinke hand bevroren frambozen
  9. 1 handje pecan noten
  10. poedersuiker
  11. maple siroop
  12. kokosolie/roomboter om in te bakken
Bereidingswijze
  1. Maak een beslag van de eieren, melk, kaneel, zout & vanille extract. Giet dit vervolgens op een plat bord met hoog opstaande randjes of een schaal met platte bodem.
  2. Schil de appels en snij deze in partjes of blokjes.
  3. Zet een koekenpan alvast op middelhoog vuur met een klontje kokosolie of roomboter erin.
  4. Doop 2 boterhammen om en om in het beslag, net zo lang tot de boterhammen lekker zompig zijn. Leg ze vervolgens in de koekenpan. Hou het vuur halfhoog want zo krijg je een lekker krokant korstje.
  5. Zet dan een andere koekenpan ook op half hoog vuur met een klontje kokosolie en bak hierin de appels tot ze een beetje goudbruin worden. Vlak voordat de appels klaar zijn giet je een scheut maple siroop erbij. In die tussentijd heb je ook de tweede lading boterhammen gebakken.
  6. Schep de appels op de boterhammen en verdeel de frambozen en pecan noten eroverheen.
  7. Maak af met wat poedersuiker.
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl/
Dit delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *